Öljyähän on joka paikassa. Myös Meksikonlahden vedessä tätä nykyä.. Kuitenkin povataan, että öljy loppuu aikanaan. Onko se sitten ennemmin vai myöhemmin, se jää nähtäväksi. Autoteollisuus ikään kuin yrittää keksiä vaihtoehtoja polttomoottorille. Kehitys on kuitenkin tahmeaa, ja näyttää siltä, että yksi vaihtoehto ei tule olemaan yli toisten. Sähköllä voisi kulkea julkinen liikenne, kaupunkilaiset hybrideillä ja maalla sitten tämä perinteinen polttomoottori on pop. Tuskin kuitenkaan joka kolkkaan tulee mitään täysin uutta jakeluverkostoa. Ja hybridit eivät ole täydessä potentiaalissaan matka-ajossa. Sähkön hintakin tulee pian olemaan pilvissä ja sähköautojen toimintasäde on vielä melko vaatimaton, joten pitkää matkaa ei vielä voi sähköisesti lähteä ajamaan.

Ihmiset ovat eriarvoisessa asemassa tässä, koska pääkaupunkiseudulla julkinen liikenne on niin pätevää, että ei edes tarvisi autoa (tokihan on kiva, että on parempi auto kuin naapurilla). Pohjois-Suomessa taas linja-autot kulkevat aina silloin tällöin, ehkä kerran tai kaksi päivässä suuntaansa pitkillä matkoilla. (Toki koululaisten takia viikolla mennään pari kertaa suuntaansa) Pohjoisen kaupungeissakaan julkinen liikenne ei ole kovin kehityksellistä. Iltasella ei tarvitse haaveilla kulkevansa julkisilla.

Noh, kyllähän sitä öljyä muuallakin on. Kuten muovissa. Ja muoviahan on ihan joka paikassa. Mä odotan sitä päivää, kun mitään muovipurkkeja, -pusseja yms. ei missään nimessä saa heittää roskiin, vaan ne pitää laittaa kierrätykseen tai käyttää muuten uudestaan, kun öljy alkaa käydä vähiin ja muovia ei enää saa valmistaa. Ehkä tätä päivää en tule näkemään.

Haastaisin kaikki miettimään muovipussien käyttöä. Tarviiko sitä muovipussia joka kaupasta ja liikkeestä ottaa mukaan? Monesti ostokset on niin pieniä, että ne menevät ihan hyvin ainakin naisten käsilaukkuun. Ruokakaupassa kätevä on vaikka itse tehty (tai ostettu) kankainen kassi. Ja kannattaako muovipusseja heittää roskiin? Jokaisen muovipussin viimeinen matka voisi olla roskapussina, eikö?